Novosti

25.05.2020. godine  Republički štab je donio Odluku kojom se  dozvoljava rad bazenima, "wellness" i spa centrima posebno i u sklopu ugostiteljskih objekata za smještaj. U saopštenju navode da prilikom obavljanja djelatnosti subjekti kojima je odobren rad dužni su obavezno preduzeti mjere za sprečavanje pojave i širenja KOVID-19 bolesti na radnom mjestu. Iz Štaba su dodali da svi subjekti mogu samostalno obavljati dezinfekciju poslovnih prostora u skladu sa uputstvom JZU "Institut za javno zdravstvo Republike Srpske". Takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista se zabranjuje do 8. juna.

Republički štab za vanredne situacije dao je instrukciju Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske da izradi uputstvo za organizovanje rada bioskopa, pozorišta i čitaonica u Republici Srpskoj.

Štab je donio i Odluku kojom se zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 50 osoba na javnom mjestu.

3. maj je dan slobode medija. Svim medijima želimo čestitati današnji dan, a posebno se zahvaliti onima koji prate naš klub i koji su izvještavali o statusu VK "Borac" za koji se klub još uvijek bori.


Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 23.avgusta 2013. godine proglasila 6.april "Međunarodnim danom sporta za razvoj i mir, koji ističe moć sporta u promovisanju mira i iskorjenjavanju kulturnih barijera širom svijeta".
6. april nije slučajno izabran datum za obilježavanje dana sporta. Na 6. april 1896. godine je ispisana jedna od najvažnijih stranica u istoriji sporta - počele su prve Olimpijske igre modernog doba i to u postojbini olimpizma, Atini. Od 6. do 15. aprila te 1896. okupio se 241 sportista (takmičili su se samo muškarci), a na programu je bilo devet sportova, odnosno 43 discipline. Atletika, rvanje, dizanje tereta, mačevanje, tenis, gimnastika, biciklizam, streljaštvo... - neki su od sportova u kojima su uživali navijači na krcatim tribinama otvorenog stadiona Panatinaiko (na slici).
Napomenućemo ovdje da je VATERPOLO bio prvi ekipni sport na OI, a pojavi se već na slijedećim igrama održanim u Parizu 1900. godine.
Obilježavanjem ovog velikog sportskog dana iskazuje se pozitivni stav prema aktivnom i zdravom načinu života.

"Sport ima moć da promjeni svijet" - Nelson Mendela


"75 љета прође откако крајишки хероји ослободише крајишку љепотицу. Ону, којом од памтивијека протиче каријшко око, Врбас. Ону, која одвајкада свим срцем угости и духовно испуни сваког намјерног и ненамјерног путника. Дан данас душе истих тих хероја са Шехитлука посматрају и чувају град, обгрљени шехерским авлијама и седрама. Они пазе на сваку бањалучку алеју, на сваки платан, липу и кестен. Уживају у погледу на Кастел и градске мостове. Воле да виде добро изведену ласту са Градског моста. Воле и када им људи машу из дајака, купајући се у сунцу и хладним врбаским таласима.
Када погледате споменик на Шехитлуцима, сјетите се тих хероја. Заслужили су то.
И хвала им." - Иван Бојанић


VK "Borac" kao društveno odgovorno sportsko udruženje građana apeluje na sve svoje članove,navijače, simpatizere, one koji nas podržavaju i sve ostale ljude da istraju u ovoj borbi.


© 2018 Vaterpolo Klub Borac. Sva prava zadržana. Powered by Milišić Đorđe & BLMedia