Dobrodošli

Vaterpolo klub „Borac“ je osnovan 2008. Godine i svojevremeno je okupljao veliki broj članova u ovoj grani sporta. Udruženim snagama sa ljudima koji istinski vole ovaj sport i posjeduju potrebno znanje 2017. godine je Klub reaktiviran, a od tada naš Klub prezentuje naš grad Banja Luku, Republiku Srpsku i BiH u ovom sportu na najbolji mogući način.
U svome planu i programu rada Vaterpolo klub „Borac“ stavlja akcenat na mlade snage, od najmlađih uzrasta (predškolsko doba) do seniorske ekipe. Za svu djecu je početak isti, a to je plivanje tj. škola plivanja i vaterpola. „BORČEVA ŠKOLICA VATERPOLA” je budućnost i baza našeg Kluba, a cilj je pored fizičkog vaspitanja i obrazovanja djeci pružiti i obezbjediti zdrav način života, njihovu socijalizaciju u društvu ali i stvaranje jake škole vaterpola, koja će u budućnosti biti baza našeg kluba. Naš klub čeka nove klince, koji će "sutra" biti  prvotimci Kluba, ali još bitnije uspješni ljudi.

Tim na prvom mjestu

Plivanje kao sastavni dio vaterpola je bazični sport, a pored plivanja vaterpolisti u svome treningu koriste i ostale bazične sportove (gimnastiku i atletiku). Pored osnovnog razvoja svakog dijela tijela (pravilni razvoj svakoga mišića, ispravlja muskulaturu, povećava kapacitet pluća, poboljšava motoriku)  u vaterpolu se djeca uče timskoj igri, strategiji i improvizaciji. Jedan od prvih koraka je oslobađanje straha od vode i bezbjednost u vodi, učenje pravilnih plivačkih tehnika, stvaranje novih dugoročnih prijateljstava kroz igru, učenje vaterpola i priprema mladih vaterpolista za postizanje uspjeha kako u bazenu tako i van njega, usvajanje novih vještina kroz zabavu i ovladavanje istim.

Vaterpolo klub „Borac“ djeluje kao velika porodica, a da bi prednost bavljenja vaterpolom u našem Klubu došle do izražaja, poseban akcenat stavaljamo na trenere i njihovu edukaciju,  roditelje koje uključujemo u rad kluba, a sve u cilju da bi djeca imala pozitivan primjer koji mogu da slijede, uživaju u sportu i na kraju borave u sportskoj klimi, koja potiče razvijanje pozitivnih vrijednosti.

Flex Admin
Nemanja Andrić
Nemanja Andrić
Selektor mlađih kategorija reprezentacije Srbije

Budi Borac!

Posebno smo ponosni na poslovno-tehničku saradnju sa Vaterpolo klubom „Spartak Prozivka“ iz Subotice, koji su zahvaljujući Nemanji Andriću (selektor mlađih kategorija reprezentacije Srbije) Klub sa jakom omladinskom školom vaterpola,a  to su dokazali već osvajanjem medalja u državnim prvenstvima.

Flex Header
Centered Header
Addspace Header
Transparent Header

Želite da postanete naš član ili želite više informacija?

© 2018 Vaterpolo Klub Borac. Sva prava zadržana. Powered by Milišić Đorđe & BLMedia