Novosti


Naši momci su imali sjajan vikend iza sebe. Nove bodovi u Alpe Waterpolo League (regionalnoj ligi) za naše momke u gostima.
U subotu je na programu bila utakmica domaće ekipe VD Grafist Koper sa našim borčevcima. Iskusna ekipa iz Kopra je htjela po svaki cijenu do prvih bodova protiv naši momaka, ali naši momci su motivisano ušli u duel od prvog minuta i odmah pokazali da žele pobjedu. Druga četvrtina je odlučila pobjednika, koju su naši momci furiozno odigrali i dobili sa 5:1. Krajnji rezultat je glasio 10:8 za naš Klub.
Velika pobjeda i novi bodovi.
Već naredni dan nas je čekao duel sa prošlogodišnjim finalistom regionalne lige, ekipom Vaterpolo klub Ljubljana Slovan.
Trener Davor Josipović je po svaku cijenu morao osvježiti ekipi, te je pokušao parirati svježinom protiv ekipe Slovana. Osciliacije u igri mladih igrača su bile očekivane, a a to je ekipa Slovana kažnjavala bez greške. Čestitamo ekipi Lubljane na zasluženoj pobjedi , krajnji rezultat je glasio 20:7.

Idemo dalje , već za dvije sedmice nas čekaju nova dva teška duela, protiv domaće ekipe AVK Triglav Kranj i ekipe Pallanuoto Trieste (Trsta).

AJ BORAC!
Na svečanoj akademiji povodom 15 godina Vaterpolo kluba "Borac" naš Klub je posthumno uručio plakete prim. dr. Zdravku Josipoviću i Zoranu Vukeliću za njihov doprinos u razvoju i radu VK "Borac".
Prim. dr Zdravko Josipović je bio prvi predsjednik skupštine Vaterpolo saveza Republike Srpske, kao i Vaterpolo saveza BiH, a do smrti je predsjedavao skupštinom VK "Borac". Zoran Vukelić je prvi predsjednik Vaterpolo kluba "Borac", te je od prvog dana bio uz Klub, radio na njegovom razvoju i bio veliki zaljubljenik u vaterpolo.

© 2018 Vaterpolo Klub Borac. Sva prava zadržana. Powered by Milišić Đorđe & BLMedia