Novosti

IN MEMORIAM

Zoran Vukelić

1983 – 2021

 

Sa tugom i nevjericom opraštamo se od prvog predsjednika Vaterpola klub „Borac“ i jednog od osnivača našeg kluba.

Zoka je pripadao generaciji „luđaka“ koji su vaterpolo trenirali u nemogućim uslovima (stari incelov bazen i seherov bazen u postdejtonskom vremenu), ali ipak nije odustao, te na taj je zaslužan da je vaterpolo „živio“ u našem gradu i kada za to realno nisu postojale mogućnosti.

Novi zamah banjalučkom vaterpolu je dala izgradnja Gradskog olimpijskog bazena 2009. godine.  2008. godine Zoran sa drugarima pokreće VK „Borac“, koji u kratkom vremenu privlači veliki broj članova, a Zoran postaje prvi predsjednik kluba. Upravo u tom periodu je Zoran zaslužan da su se počele igrati prijateljske utakmice s ekipama iz Federacije, dok još nije postojala nikakva vrsta organizacije u smislu takmičenja.

Po osnivanju Vaterpolo saveza Republike Srpske VK „Borac“ se uključuje u rad saveza, a do 2011. godine je Zoran vodio klub. 2017. godine ljudi entuzijasti uz Zorana reaktiviraju VK „Borac“, a Zoran je izabran za predsjednika Kluba. U teškom periodu za VK „Borac“ nesebično je podredio svoje vrijeme borbi za pravdu za Klub i vaterpolo u RS i BiH. Nažalost Zoran nije dočekao završetak borbe kao 2010. godine, ali kao i tada i ova bitku će dobiti njegov Klub.

Zoran će ostati upamćen kao član generacije vaterpolista koji su zaslužni da je vaterpolo „živio“ u našem gradu i zemlji, kada za to nisu postojale optimalne mogućnosti, kao osoba koja je svoje vrijeme nesebično dala za razvoj vaterpola u RS i BiH.

POČIVAJ U MIRU


© 2018 Vaterpolo Klub Borac. Sva prava zadržana. Powered by Milišić Đorđe & BLMedia