Novosti

Gradonačelnik uz VK "Borac"

Gradonačelnik našeg Grada je prisustvovao Svečanoj akademiji "Naših prvih 15 godina" Vaterpolo kluba "Borac", a potom otvorio VI međunarodni vaterpolo turnir "Borac KUP 2023" koji se održao na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci.
Tom prilikom Gradonačelnik je poželio našem Klubu sve najbolje, izjavio da je upoznat sa problemima našeg Kluba, ali i i sa voljom rukovodioca našeg Kluba da se izdignu iznad problema. Kako je Gradonačelnik saopštio na slavlje se ne dolazi bez poklona, uručio je predsjedniku Kluba Srđanu Lakiću Rješenje kojima Grad sufinansira projekte našeg Kluba ali i naglasio da je spreman posebno donirati po želji Kluba poklon od sebe.
Predsjednik Kluba Srđan Lakić je ponovio da je status Kluba još uvijek u fazi rješavanja, ali da je Klub pokazao da je iznad toga sjajnim rezultatima u mlađim kategorijama, što se još jednom pokazalo na Borac KUPU 2023 osvojivši medalju i organzacijom prvog seniroskog turnira međunarodne regionalne lige Alpe Adria.
Direktor Kluba Davor Josipović se zahvalio Gradonačelniku prije svega da vodeni sportovi još uvijek imaju gdje trenirati, budući da u jednom momentu bazen bio i zatvoren, te naveo da smatra da treba podržati preduzeće JP "Aquana". Status VK "Borac" je uporedio sa počecima Velikana iz Platonove, koji je dobio ime po borbi za svoja prava , a po pokretanju je na uštrb drugog kluba u to vrijeme iz našeg Grada prolazio teška vremena.
Naš Klub se etablirao ne samo i lokalnom i regionalnom smislu, već i puno šire kao ozbiljna sportska organizacija pred kojom je još svijetlija budućnost.
Nakon svečanog otvaranja turnira, zahvalili smo se Gradonačelniku i njegovim saradnicima u gradskoj upravi Zahvalnicama uz adekvatne borčeve poklone.
SVI SMO MI BORAC!
AJ BORAC! ❤️?

© 2018 Vaterpolo Klub Borac. Sva prava zadržana. Powered by Milišić Đorđe & BLMedia