Novosti

8 škola, preko 150 djece učestvovalo na školskom prvenstvu Grada Banja Luka

Grad Banja Luka na prijedlog člana visokog savjeta za sport gradonačelnika Banjaluke gospodina Dejana Savića uz saradnju sa Ministarstvom omladine, porodice i sporta RS pokrenuo je u sklopu Malih olimpijskih igara "Eksperimentalno školsko takmičenje u plivanju i vaterpolu osnovnih škola Grada Banja Luka za 2021/2022 godinu".
Pored samog takmičenja Grad Banja Luka je uz saradanju JP "Akvana" , koordinatora Malih olimpijskih igara i koordinatora za plivanje i vaterpolo organizovao pripremu za navedenu takmičenje, na način da sva djeca koja žele uzeti učešće steknu osnovna znanja iz plivanja i vaterpola.
8 osnovnih škola, preko 150 takmičara u vaterpolu je dokaz da je projekat uspio, a da je ovo samo početak priče koja tek treba da zaživi.
Prvo mjesto je osvojila OŠ "Branko Radičević", drugo mjesto OŠ "Aleksa Šantić", dok je treće mjesto pripalo OŠ "Branko Čopić".
Najbolji golman je Luka Jagodić učenik OŠ "Aleksa Šantić", dok je najboljim igračem prvenstva proglašen David Jovanović učenik OŠ "Jovan Cvijić".

© 2018 Vaterpolo Klub Borac. Sva prava zadržana. Powered by Milišić Đorđe & BLMedia